Egyptair: Απευθείας πτήσεις Κάιρο-Μύκονος το καλοκαίρι του 2017

Egyptair: Απευθείας πτήσεις Κάιρο-Μύκονος το καλοκαίρι του 2017

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ισχυροποιεί την παρουσία του στην ελληνική αγορά.

Την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά επιδιώκει η διοίκηση της Egyptair εντάσσοντας στο δίκτυό της νέους τουριστικούς προορισμούς με πτήσεις τσάρτερ σε ελληνικά νησιά. Σε συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποίησε με δημοσιογράφους ο Περιφερειακός Διευθυντής Ελλάδας – Κύπρου της Egyptair, Σαλάχ Ταουφίκ τόνισε πως η καθαρή συνεισφορά του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, το διάστημα Ιούνιος 2015 – Ιούνιος 2016 η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 60 χρόνια, μετέφερε συνολικά 97.233 επιβάτες, αριθμός που οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Ταουφίκ, στην μεγάλη κοινότητα Ελληνο-Αιγυπτίων που επισκέπτεται τις εν λόγω περιοχές. Χαρακτήρισε μάλιστα τη συνδεσιμότητα Αθήνας – Κάιρου πολύ καλή και πρόσθεσε πως από το καλοκαίρι του 2016 εντάχθηκε στο πρόγραμμά των απευθείας προορισμών και η Σαντορίνη. « Φέτος για πρώτη φορά εκτελέσαμε 42 πτήσεις τσάρτερ Κάιρο – Σαντορίνη, μεταφέροντας εκτός από Αιγυπτίους, κυρίως Κινέζους επιβάτες. Υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η πρόθεσή μας είναι να προωθήσουμε περεταίρω τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Πετάμε σε βολικές ώρες και δίνουμε κίνητρα στους πελάτες μας μέσω των προγραμμάτων εδικών προσφορών που παρέχουμε για τους τακτικούς επιβάτες».

Ερωτηθείς αναφορικά με την προσθήκη δρομολογίου Κάιρο- Θεσσαλονίκη, ο κ. Ταουφίκ, διευκρίνισε πως το σενάριο αυτό εξετάστηκε σοβαρά από τη διοίκηση της Egyptair τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, η οικονομική αβεβαιότητα ματαίωσε τον σχεδιασμό για ένταξή του στο μόνιμο πρόγραμμά της τον περασμένο Ιούνιο. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο το καλοκαίρι του 2017, η Μύκονος να αποτελέσει το νέο προορισμό που θα ενταχθεί στο δίκτυό της.

Στόλος 200 αεροσκαφών το 2025 – «Focus» στην αγορά της Ιαπωνίας
Ο όμιλος Egyptair απαρτίζεται από 8 εταιρείες – με τα εμπορικά σήματα Egyptair Express, Egyptair Cargo και Egyptair Airlines να είναι τα πιο δυνατά- , ενώ διαθέτει στόλο 76 επιβατικών αεροσκαφών και 4 για τη μεταφορά εμπορευμάτων. «Το δίκτυο της Egyptair πετάει παντού, από Ν. Υόρκη και Τορόντο μέχρι Πεκίνο. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Ιαπωνία. Γενικότερα, όμως, η στρατηγική μας βασίζεται στο να αυξήσουμε τη συχνότητά μας στους υφιστάμενους προορισμούς και όχι στο να προσθέσουμε νέους. Καλύπτουμε 70 προορισμούς σε 60 χώρες ανά τον κόσμο και έως το 2025 στόχος μας είναι ο στόλος μας να αποτελείται από 200 αεροσκάφη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταουφίκ.

Πρόκειται δε για τον πρώτο αερομεταφορέα σε Μ. Ανατολή και Αφρική που έγινε μέλος της ΙΑΤΑ, μεταφέροντας πάνω από 9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, ενώ από το 2008 αποτελεί και επίσημο μέλος της Star Alliance, γεγονός που επιτρέπει στους επιβάτες της να συνδέονται με περισσότερους από 1.200 προορισμούς σε 192 χώρες. Ο κ. Ταουφίκ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου εξυπηρετεί τις περισσότερες περιοχές της Μ. Ανατολή εκτελώντας καθημερινά έως και 4 πτήσεις ημερησίως και πως ο όμιλος έχει προβεί στην επένδυση 864 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός Boeing 737 – 800 NG.

Ωστόσο , ο κ. Ταουφίκ παραδέχτηκε πως τα οικονομικά μεγέθη και η επιβατική κίνηση στην περιοχή της Αιγύπτου επηρεάστηκαν τόσο εξαιτίας της «Αραβικής Άνοιξης», αλλά και της οικονομικής αστάθειας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Check-in θέσης και αποσκευών μέσω Internet
«Είμαστε πρωτοπόροι στο να τυπώνει ο πελάτης την ετικέτα των αποσκευών του από το σπίτι» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ταουφίκ, υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση της Egyptair πιστεύει απόλυτα στη φιλοσοφία του «value for money». Πρόκειται για την online υπηρεσία HomeTag, με την οποία οι επιβάτες μπορούν να κάνουν check-in στην αποσκευή τους μέσω του www.egyptair.com. Εν συνεχεία, τυπώνουν σε κόλλα μεγέθους Α4 το barcode, με την οποία πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να γλιτώσουν την αναμονή στον γκισέ.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Egyptair επενδύει διαρκώς στην παροχή Internet σε όλες τις πτήσεις της, αλλά και στον σχεδιασμό ενός προγράμματος με βολικές ώρες αναχωρήσεων / αφίξεων. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες της οικονομικής θέσης έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση με δύο αποσκευές βάρους 23 κιλών η καθεμία, ενώ για την business class το βάρος κάθε αποσκευής ανεβαίνει στα 32 κιλά. Όσο για τους επιβάτες που πρέπει να διανυκτερεύσουν στο Κάιρο ή έχουν stopover διάρκειας 6-10 ωρών, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.