Εισιτήριο με την Aegean έκοψε η Zeus +Δione για υψηλότερες επιδόσεις 

Εισιτήριο με την Aegean έκοψε η Zeus +Δione για υψηλότερες επιδόσεις 
H εταιρεία που έκανε mainstream το σπαθωτό μετάξι που κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη Z+Δ από τον Κώστα Μουχταρίδη στο Σουφλί έχει συνάψει συνεργασία με την Aegean Airlines 

Στη συνεργασία που σύνηψε με την Aegean Airlines για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των στολών του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας, “ποντάρει”  τη φετινή χρονιά η Zeus +Δione που ίδρυσαν τον Ιούνιο του 2007 η Δήμητρα Κολοτούρα και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

H εταιρεία που έκανε mainstream το σπαθωτό μετάξι που κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη Z+Δ από τον Κώστα Μουχταρίδη στο Σουφλί έχει συνάψει συνεργασία με την Aegean Airlines για το σχεδιασμό και την παραγωγή των στολών του προσωπικού της, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα ολοκληρωθεί και θα τιμολογηθεί μέσα στο 2023. 

Πέρυσι, χωρίς το deal με την Aegean, παρά τις οικονομικές συνθήκες η εταιρεία πέτυχε όλους τους στόχους της σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας. Για πρώτη χρόνια ήταν κερδοφόρα, το EBITDA σημείωσε αύξηση 195% έναντι του 2021 και κινήθηκε πάνω από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24% στα 3,6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 3,66 εκατ. ευρώ έναντι 3,217 εκατ. ευρώ (αύξηση 14%).

Το μικτό περιθώριο κέρδους (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα λοιπά έσοδα) διαμορφώθηκε σε 56% έναντι 53% το 2021, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω βελτίωση και σταθεροποίηση του με σκοπό να ανέλθει σταδιακά στο 60%. 

Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά κόστη (έξοδα διοίκησης άνευ αποσβέσεων) αυξήθηκαν 8% σε σχέση με τη χρήση 2021, ωστόσο εμφανίζονται αισθητά μειωμένα ως ποσοστό των πωλήσεων από 24% το 2021 σε 21% το 2022. Αντίστοιχα τα κόστη διάθεσης και προώθησης (άνευ αποσβέσεων ) αυξήθηκαν 12% σε σχέση με τη χρήση 2021, μειώθηκαν όμως ως ποσοστό των πωλήσεων από 24% το 2021 σε 21% το 2022. Η εταιρεία κατά τη χρήση του 2022 είχε κέρδη προ φόρων 202.997 ευρώ έναντι ζημιών 104.761 ευρώ το 2021.

Η Zeus +Δione συνεχίζει να αναπτύσσεται στην εγχώρια αγορά και παράλληλα έχει αποκτήσει εξωστρέφεια και αναγνωρισιμότητα στις αγορές του εξωτερικού. Μεσοπρόθεσμοι στόχοι αποτελούν η εξάπλωση με πελάτες χονδρικής σε νέες γεωγραφικές περιοχές και περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Επίσης συνεχίζει την ανάπτυξη νέων προϊοντικών κατηγοριών όπως τη νέα ανδρική σειρά καθώς και τη σειρά Homeware, οι οποίες έχουν ήδη δειγματιστεί στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, συνεχίζει να αναπτύσσει το νέο σημαντικό κανάλι εσόδων του σχεδιασμού και παραγωγής στολών για επαγγελματικούς χώρους όπως ξενοδοχεία, αθλητικά κέντρα κ.α.

Εντός της φετινής χρονιάς η εταιρεία προέβη σε αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού. Συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου του 2019 η εταιρεία είχε συνάψει με την Πειραιώς σύμβαση τοκοχρεωλυτικού δανείου ποσού 150.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης. Το επιτόκιο του δανείου ήταν κυμαινόμενο και αποτελείται από το ισχύον κάθε φορά προνομιακό επιτόκιο βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων (7,90% κατά τη στιγμή σύναψης της σύμβασης) πλέον περιθωρίου -1,50% και της εισφοράς του Ν. 128/75. Το εν λόγω δάνειο αποπληρώθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στη χρήση 2023.

Η εταιρεία έχει συνάψει, στις 22 Ιουλίου 2020, και Κοινό Ομολογιακό Δάνειο 2,3 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% πλέον Euribor 3m.

Η εξόφληση του δανείου θα πραγματοποιηθεί σε 6 δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων είναι καταβλητέα την 31/05/2025.

Προς εξασφάλιση των απαιτήσεων των ομολογιούχων δανειστών που απορρέουν από την ως άνω δανειακή σύμβαση έχει συσταθεί ενέχυρο επί του εμπορικού σήματος της εταιρείας, έχει συναφθεί σύμβαση παροχής ενεχύρου και εξασφαλιστικής εκχώρησης απαιτήσεων επί τραπεζικών λογαριασμών της, έχει συναφθεί σύμβαση κυμαινόμενης ασφάλειας πρώτης τάξης επί των αποθεμάτων, έχει συναφθεί σύμβαση κυμαινόμενης ασφάλειας πρώτης τάξης επί των απαιτήσεων της που προκύπτουν από την άσκηση της εμπορικής της δραστηριότητας και έχει συναφθεί σύμβαση παροχής ενεχύρου και εξασφαλιστικής εκχώρησης απαιτήσεων από ασφαλιστική(ες) σύμβαση(εις) σε σχέση με τα αποθέματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: