Εκατό χιλιάδες έλεγχοι την ημέρα για να μην ξεφύγει ξανά ο έλεγχος της πανδημίας

Εκατό χιλιάδες έλεγχοι την ημέρα για να μην ξεφύγει ξανά ο έλεγχος της πανδημίας
Αστυνομικοί κάνουν ελέγχους σε οχήματα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Σε πλήρη ισχύ όλα τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκαν σε εφαρμογή από χθες όλη την Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκατό χιλιάδες ελέγχους την ημέρα πραγματοποιεί η Αστυνομία, από το Σάββατο που άρχισαν τα νέα μέτρα, με βάση τα καινούργια δεδομένα και τις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, με συνεργία σε όλη την Ελλάδα, που συγκροτούνται από 8.000 αστυνομικούς συνολικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν οι έλεγχοι που διενεργούνται στο πλαίσιο των μέτρων.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην μέγιστη, όπως είπε, συμβολή στους ελέγχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και έκανε για μια ακόμα φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν «για την δική τους ασφάλεια και ελευθερία», καθώς και των δικών τους ανθρώπων και για να γίνει «η ζωή όλων πιο κανονική και πιο ελεύθερη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης και Χρήστος Γκόνος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε:

«Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορονοϊού. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, η Αυτοδιοίκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, εντείνουμε τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μόνο η ΕΛΑΣ, κάθε μέρα πραγματοποιεί πάνω από 100.000 ελέγχους με 8.000 άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Από το Σάββατο, οι πολίτες, οι οποίοι έχουμε εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, έχουμε την ελευθερία να κινούμαστε σε όλους τους χώρους και όλες τις ώρες. Θέλω να ζητήσω και από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, για τη δική τους υγεία, τη δική τους ασφάλεια και τη δική τους ελευθερία, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων τους προσώπων, να εμβολιαστούν και εκείνοι, ώστε η ζωή όλων να γίνει πιο κανονική και πιο ελεύθερη».