Εκατοντάδες λογαριασμοί πωλητών της Amazon χακαρίστηκαν

Η εξάμηνη παραβίαση λογαριασμών της πλατφόρμας είναι δυσκολότερο να διαλευκανθεί λόγω της υψηλής αυτοματοποίησης της.

Η Amazon έπεσε θύμα «εκτεταμένης» απάτης, καθώς αποκάλυψε πως άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν κεφάλαια από τους λογαριασμούς εμπόρων της πλατφόρμας σε διάστημα έξι μηνών κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η εταιρεία πιστεύει ότι ήταν το θύμα μιας «σοβαρής» online επίθεσης από χάκερ που «έσπασαν» περίπου 100 λογαριασμούς πωλητών και εξέτρεψαν μετρητά από δάνεια ή πωλήσεις προς τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με βρετανικό νομικό έγγραφο που ήρθε στην δημοσιότητα. Η κλοπή έλαβε χώρα το 2018, μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου.

Ο διαδικτυακός κολοσσός δήλωσε ότι εξακολουθεί να διερευνά τους παραβιασμένους λογαριασμούς και πιστεύει ότι οι χάκερ κατάφεραν να αλλάξουν τα στοιχεία των λογαριασμών στην κεντρική πλατφόρμα πωλητή της Amazon με δικές τους εταιρίες χρησιμοποιώντας τα συστήματα της τράπεζας Barclays Plc και της Prepay Technologies Ltd., η οποία ανήκει εν μέρει στη Mastercard Inc., σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η υπόθεση υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη πλατφόρμα λιανικής στον κόσμο – σχεδιασμένη να χρησιμοποιεί αυτοματοποίηση, όπου η ανθρώπινη επέμβαση είναι ελάχιστη – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δόλιους σκοπούς και πόσο δύσκολο είναι για την Amazon να εντοπίσει τους δράστες.

Η Amazon δήλωσε την Τρίτη ότι εξέδωσε δάνεια άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στους εμπόρους της πλατφόρμας της το 2018. Δεν είναι σαφές πόσο κεφάλαια έκλεψαν οι χάκερ.

Σχετικά άρθρα