Η εκδίκηση των 85.000 δολαρίων

Η εκδίκηση των 85.000 δολαρίων

Πώς η υπηρεσία αποστολής γκλίτερ στους εχθρούς κατάφερε να γίνει η πιο πολυσυζητημένη startup των τελευταίων ημερών.

Τη στιγμή που αρκετοί σκέφτονται να «τιμωρούν» τους εχθρούς τους με τον χειρότερο τρόπο κάνοντας τους να υποφέρουν για το κακό που τους προκάλεσαν, ο Mathew Carpenter αποφάσισε να εκδικείται με… γκλίτερ!

Ο λόγος για την ShipYourEnemiesGlitter, τη startup του 22χρονου Αυστραλού, που στέλνει μια σακούλα γκλίτερ σε όποιον σας ενόχλησε.

Και, όμως, δεν είναι τόσο αθώο. Εάν σας πασαλείψουν με την χρυσόσκονη αυτή, θα χρειαστούν σίγουρα 3 ημέρες μέχρι να καταφέρετε να τη βγάλετε από πάνω σας.

Η διαδικασία απλή: Όνομα, διεύθυνση και ένας λογαριασμός στο Pay Pal για να καταβάλει ο αιτών το ποσό των 9,99 δολαρίων.

Αμέσως το site έγινε περιζήτητο, οι επισκέψεις ξεπέρασαν τα 2.5 εκατ. σε τέσσερεις ημέρες, οι αιτήσεις έφταναν η μία μετά την άλλη και τα έσοδα ξεπέρασαν τα 20.000 δολάρια, με αποτέλεσμα να βάλει τον ιδρυτή της σε… σκέψεις.

Ο ίδιος ο Mathew Carpenter είχε πει πως είναι ένας 22χρονος με πολύ ελεύθερο χρόνο που στόχος του ήταν να στέλνει γκλίτερ σε «κακούς» ανθρώπους.

«Ξεκίνησα αυτή την ιστοσελίδα για πλάκα, ενώ ήμουν διακοπές και δεν περίμενα πως θα χρειάζεται τόσο πολύ προσοχή. Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά αγχωτικές αφού έπρεπε να διαχειριστώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλο τον κόσμο που έστρεψε την προσοχή του σε αυτό το μικρό project. Θέλω να το δω να μεγαλώνει με έναν άλλον ιδιοκτήτη». Μάλιστα ο Mathew Carpenter είχε προσπαθήσει να πείσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να μην αγοράζουν το γκλίτερ καθώς έχει βαρεθεί να ασχολείται με αυτή τη διαδικασία.

Και κάπως έτσι, το ShipYourEnemiesGlitter.com δημοπρατήθηκε στην ιστοσελίδα Flippa, την online αγορά για websites, domains και apps. Οι προσφορές ξεκίνησαν από το 1 δολάριο, και τελικά έφτασε τις 85.000 δολάρια.

Ο πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης ενημέρωσε για τα κέρδη της εταιρείας. Η αποστολή ενός φακέλου εντός Αυστραλίας κοστίζει 2-4 δολάρια, αφήνοντας έτσι 5,99 και 7,99 κέρδη ανά άτομο.