Εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής»

Εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα  στον τομέα της Αγροδιατροφής»
Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει γυναίκες, επιχειρηματίες ή μη, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, να κατανοήσουν την έμφυτη δυνατότητα τους να πετύχουν και να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια.

Εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Αγροδιατροφής» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, ώρα 18:00 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με τους Industry DisruptorsGame Changers (IDGC).

H εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια των IDGC στο Facebook και στο ΥοuTubeΓια να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει γυναίκες, επιχειρηματίες ή μη, να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, να κατανοήσουν την έμφυτη δυνατότητα τους να πετύχουν και να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια. Οι βιωματικές εμπειρίες και τα παραδείγματα των ομιλητών από τον χώρο της καινοτόμου επιχειρηματικότητάς αναμένεται να ενδυναμώσουν το κοινό με κατάλληλες γνώσεις και παραδείγματα ώστε να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βιώσιμων και επιτυχών επιχειρήσεων από γυναίκες. Επιπρόσθετα θα αναδειχθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργεί η εφαρμογή της πολυετούς στρατηγικής «από το χωράφι στο αγρόκτημα» (From Farm to Fork) που διαλαμβάνεται στη νέα Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθεί το φαινόμενο του glass ceiling στον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με το EIT Food, μόνο το 28% των γυναικών στον αγροδιατροφικό τομέα κατέχουν διευθυντική θέση ή έχουν υψηλού επιπέδου ευθύνες στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Ευρωζώνη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

Η κα Carla Tanas, ιδρύτρια της πρωτοβουλίας Future Agro Challenge, η κα Αποστολίνα Τσαλνταμπάση, Γενική Διευθύντρια της OECON GROUP/ Συμβουλευτικής Στήριξης των επιχειρήσεων, η κα Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, η κα Γεωργία Ντάτση, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, η  κα Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, PhD, Project Leader Ζωικής Παραγωγής & Προϊόντων και η κα Ελένη Μαλούπα , Γεωπόνος, Δρ Βιολογίας και Φυσιολογίας Φυτών, Ερευνήτρια στο EΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης γυναίκες – ιδρύτριες νεοφυών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν σύντομα επιρρηματικά παραδείγματα:

Η AGROAPPS |  κα Mάχη Συμεωνίδου | Αναπτύσσει εμπορικές εφαρμογές πληροφορικής στοχευμένες για τον τομέα της γεωργίας ακριβείας και άλλων αγροτικών θεμάτων.

Η THE BEE CAMP | κα Αγγελίνα Κανελοπούλου | Αποτελεί την πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα με στόχο την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.

Η AGROLOGIES | κα Eλένη Καβαλιεράτου | Υποστηρίζει τους αγρότες να διαχειριστούν την άρδευση μέσω του smartphone τους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με χρήση ασύρματων αισθητήρων και απομακρυσμένης τεχνολογίας.