Εκδήλωση: «Taste. Don’t Waste» με θέμα την σπατάλη τροφίμων

Εκδήλωση: «Taste. Don’t Waste» με θέμα την σπατάλη τροφίμων
H εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια των IDGC στο Facebook και στο ΥοuTube.

Εκδήλωση με θέμα την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με τους Industry DisruptorsGame Changers (IDGC).

H εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια των IDGC στο Facebook και στο ΥοuTube. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθεί η σπατάλη τροφίμων ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αλυσίδα αξίας του τρόφιμου και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή έως την την κατανάλωση. Επιπλέον, θα αναδειχθούν ευκαιρίες που προκύπτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής «από το χωράφι στο αγρόκτημα» (from farm to fork), η οποία ενθαρρύνει την εφαρμογή καινοτομίας για περισσότερη βιωσιμότητα στον αγροδιατροφικό τομέα . Επισημαίνεται ότι το θέμα απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα όπως σηματοδοτεί και η θεσμοθέτηση της 29ης Σεπτεμβρίου ως Διεθνούς Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και Σπατάλη Τροφίμων» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές:

Η κα Carla Tanas, ιδρύτρια της πρωτοβουλίας Future Agro Challenge, η κα Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια και Επικεφαλής του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η κα Κέλλη Κολιγιώργα, Εμπειρογνώμονας Επικοινωνίας για το Περιβάλλον – Greek LIFE Task Force – Πράσινο Ταμείο, η κα Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας-ΑΒ Βασιλόπουλος, ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του Boroume.gr, ο κ. Φώτης Φωτιάδης, Ιδρυτής και CEO της Better Origin και ο κ. Γκίκας Ξενάκης, chef στο εστιατόριο Aleria.

Καλά επιχειρηματικά παραδείγματα θα παρουσιάσουν:

Ο κ Μάριος Βλαχογιάννης, ιδρυτής της εταιρείας CoffeCo η οποία αξιοποιεί τα οργανικά υπολείμματα του καφέ για να παράγει αντιοξειδωτικά προϊόντα (τρόφιμα, καλλυντικά κ.α.)

H κα Ιωάννα Τσεχελίδου, Ιδρύτρια της εταιρείας ROBIN FOOD, μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν ωμά τρόφιμα ή έτοιμα γεύματα κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.