Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πολίτες αποχωρούν από το Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών. Αθήνα Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αν και άνοιξε τις θύρες του για το ευρύ κοινό, σε μια προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την εκδήλωση, αφού η βροχή δεν επέτρεψε την παρατήρηση των αστερισμών από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6/10, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στα Κέντρα Επισκεπτών του στο Θησείο και την Πεντέλη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος (4 έως 10 Οκτωβρίου).

Αφορμή των εκδηλώσεων αποτελούν δυο σημαντικά γεγονότα για την ιστορία του ανθρώπου στο Διάστημα, που έλαβαν χώρα τον μήνα Οκτώβριο: Η εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου στο διάστημα, του σοβιετικού «Σπούτνικ» 1 (στις 4/10/1957) που σηματοδότησε την αρχή της διαστημικής εποχής, καθώς επίσης ο καθορισμός των διεθνών αρχών για την εξερεύνηση και την ειρηνική χρήση του Διαστήματος (στις 10/10/1967).

Οι δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών περιλαμβάνουν ενημερωτικές ομιλίες, παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με φορητά τηλεσκόπια από το Σύλλογο Αστρονομίας «Διόσκουροι», παιχνίδια αστρονομίας για παιδιά πέντε έως επτά, ετών, τη δράση «Αστρονομία για δυνατούς λύτες» για παιδιά επτά έως δέκα ετών κ.ά.