Εκδόσεις ταυτότητας και τις μέρες των εκλογών

Εκδόσεις ταυτότητας και τις μέρες των εκλογών

Επεκτείνεται το ωράριο των αστυνομικών τμημάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αστυνομικές ταυτότητες μέχρι και την ημέρα των εκλογών θα εκδίδουν τα γραφεία ταυτοτήτων της ΕΛΑΣ, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται, με απόφαση του αρχηγείου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς και τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτά το Σάββατο, 17 και 24 Μαΐου 2014, από τις 8:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή, 18 και 25 Μαΐου 2014, από τις 7:00 έως τις 19:00.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, η έκδοση θα γίνεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει, από τα γραφεία ταυτοτήτων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη- Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων ταυτοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Πόσo θα κοστίσουν οι εκλογές του Μαΐου