Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης – Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης – Απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι
Φωτιά καίει δέντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μέσα στη Βαρυμπόμπη όπου έφτασε και μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν «ζώνη» και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά της Αττικής έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάνες, το Μορτερό και οι Θρακομακεδόνες, ενώ σε επιφυλακή είναι όλες οι δυνάμεις για τυχόν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

Φωτιά καίει δέντρα δίπλα από σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά καίει δέντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

«Η κατάσταση μένει ως έχει, δύσκολη. Είμαστε μαζί με τον περιφερειάρχη, καίγονται και κάποια κτήματα, καίγονται και σπίτια, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μας είπαν για κάποιους εγκλωβισμούς, είχαν εγκλωβιστεί αστυνομικοί και πυροσβέστες, έγινε απεγκλωβισμός, δεν υπάρχει κανένα θέμα προς το παρόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων προς Αχαρνές

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται σε Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν τώρα προς Αχαρνές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Επείγουσα Ειδοποίηση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Κάτοικοι παρακολουθούν τη φωτιά που καίει δέντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-Μ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκατέσσερις κλήσεις στην Αστυνομία για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης λόγω της πυρκαγιάς

Δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Οδηγίες αυτοπροστασίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση λόγω πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς, σε παρακείμενη του αυτοκινητοδρόμου δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η τροχαία έχει διατάξει την ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Λυκόβρυση – Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Ημικόμβο Καπανδριτίου.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση, τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.