Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ έπειτα από απειλή για βόμβα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από τον Πύργο έχει αποκλεισθεί και διεξάγονται έρευνες.

Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε έπειτα από απειλή για βόμβα.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία του Παρισιού έλαβε τηλεφώνημα αγνώστου που ισχυρίσθηκε ότι βόμβα έχει τοποθετηθεί στο μνημείο. Ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε και η γύρω περιοχή έχει αποκλεισθεί έπειτα από απειλή για βόμβα, μετέδωσαν πολλά γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Amaury Bucco έγραψε στο Twitter: «Οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να ανατινάξει τα πάντα».

Το Γραφείο Τύπου του Πύργου του Άιφελ επιβεβαίωσε την πληροφορία για την εκκένωσή του, χωρίς να αναφέρει τον λόγο.

O Πύργος του Άιφελ ξανάνοιξε πρόσφατα για το κοινό, αφού περέμεινε κλειστός επί τρεις μήνες στη διάρκεια του lockdown για τον κορωνοϊό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δέχεται κατά μέσο όρο ημερησίως πάνω από 25.000 επισκέπτες, ενώ από το 1889, που κατασκευάστηκε, τον έχουν επισκεφθεί πάνω από 250 εκατ. άνθρωποι. Έχει εκκενωθεί ή κλείσει αρκετές φορές στο παρελθόν λόγω βομβιστικών απειλών ή αντικειμένων που θεωρήθηκαν ύποπτα. Τον Μάιο του 2018 είχε εκκενωθεί και παρέμεινες κλειστός για δύο ώρες, μέχρι να διαπιστώσει η αστυνομία ότι ήταν ψευδής η απειλή για βόμβα. Έναν χρόνο νωρίτερα ένα ύποπτο πακέτο προκάλεσε και πάλι την εκκένωση του μνημείου, αλλά οι πυροτεχνουργοί διεπίστωσαν ότι δεν περιείχε κάτι επικίνδυνο.