Έκκληση Ζελένσκι σε Σι Τζινπίνγκ για να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος

Έκκληση Ζελένσκι σε Σι Τζινπίνγκ για να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος
epa10041391 Ukrainian President Volodymyr Zelensky speaks during a joint briefing with Indonesian President Joko Widodo at Mariinsky palace in Kyiv (Kiev), Ukraine, 29 June 2022. Widodo is on a peace-building mission visit to Ukraine and Russia to urge his Russian and Ukrainian counterparts to open for dialogue and ceasefire. EPA/SERGEY DOLZHENKO EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ζελένσκι θέλει «απευθείας συνομιλίες» με τον Σι Τζινπίνγκ για να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος

Ο ουκρανός πρόεδρος θέλει να του δοθεί η ευκαιρία να συζητήσει «απευθείας» με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ώστε το Πεκίνο να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην εφημερίδα South China Morning Post.

Ο κ. Ζελένσκι επιδιώκει η Κίνα να χρησιμοποιήσει την πολιτική και οικονομική επιρροή της στη Ρωσία για να τελειώσει η ένοπλη σύρραξη.

Πρόκειται για «πολύ ισχυρό κράτος, με δυνατή οικονομία» που «μπορεί πολιτικά και οικονομικά να επηρεάσει τη Ρωσία. Επίσης, η Κίνα είναι κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», εξήγησε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους στη SCMP.