Έκλεισε η Λ. Πάρνηθος στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Έκλεισε η Λ. Πάρνηθος στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης
Χιονισμένο τοπίο στην Πάρνηθα, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Ψυχρό μέτωπο επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε κάποια ορεινά σημεία του οδικού δικτύου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι εδώ και λίγη ώρα η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης.  

Διακόπηκε το πρωί της Κυριακής (28/01) η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ έως το Καζίνο της Πάρνηθας.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα, ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ εκτός από την πρώτη διαταραχή που αναμένεται σήμερα, μία δεύτερη διαταραχή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεάσει τη χώρα από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) και την Τρίτη (30/01) θα επηρεάσουν τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (28/01) από τις πρωινές ώρες, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/01) ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29/01) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.

γ) Την Τρίτη (30/01) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31/01) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: