Facebook και IBM συμμαχούν για το «Άγιο Δισκοπότηρο» της διαφήμισης

Facebook και IBM συμμαχούν για το «Άγιο Δισκοπότηρο» της διαφήμισης
Photo:

Στόχος η δημιουργία εξατομικευμένων καμπανιών για τα κοινωνικά δίκτυα και τα ψηφιακά κανάλια.

Η IBM μόλις υπέγραψε μια ακόμη συμφωνία με έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη, το Facebook. Η συνεργασία αφορά, μάλιστα, στο «Άγιο Δισκοπότηρο» των διαφημιστικών εκστρατειών που δεν είναι άλλο από τις λεγόμενες εξατομικευμένες καμπάνιες –το σωστό (προσωπικό) μήνυμα, τη σωστή στιγμή για τον κατάλληλο άνθρωπο.

Με απλά λόγια, η συνεργασία θα εστιάσει αρχικά στον συνδυασμό των δεδομένων των δύο εταιρειών: το «καταναλωτικό κοινό» του Facebook θα καταστεί διαθέσιμο στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τo διαφημιστικό Cloud της IBM για τις καμπάνιες τους.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία αθλητικών ειδών που ενδιαφέρεται για την προώθηση παπουτσιών για δρομείς μεγάλων αποστάσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις μετρήσεις του αρμόδιου τμήματος του Facebook παράλληλα με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των χρηστών για να αξιολογήσουν εν δυνάμει στόχους. Αυτές οι μετρήσεις θα μπορούν στη συνέχεια να αξιολογούνται σε συνδυασμό με τα δεδομένα της εταιρείας παρέχοντας λεπτομερέστερη εικόνα της αγοράς και των δυνητικών αγοραστών.

Η IBM και το Facebook άρχισαν να συνεργάζονται πιο ενεργά από τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο Deepak Advani ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της ΙΒΜ. Η συνεργασία στον τομέα των analytics είναι μόνο η αρχή. Οι δύο εταιρείες πρόκειται να αναπτύξουν περισσότερες υπηρεσίες μέσω της ερευνητικής πρωτοβουλίας της IBM, του THINKLab, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συμπληρωματικών τεχνολογιών εξατομικευμένης προσέγγισης.

Το κίνητρο του Facebook είναι το εξής βασικό: θέλει οι διαφημίσεις που φιλοξενεί να είναι πιο χρήσιμες για τα μέλη του. «Για εμάς, το να έχουμε καλύτερες και πιο σχετικές για τους καταναλωτές διαφημίσεις είναι πολύ, πολύ σημαντικό», δήλωσε σχετικά ο Blake Chandlee, υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων του Facebook.