Έκλεισε το deal για την πώληση του Hilton

Έκλεισε το deal για την πώληση του Hilton

Πόσα είναι τα χρήματα της συμφωνίας και ποιοι οι νέοι ιδιοκτήτες.

Έκλεισε η συμφωνία της πώλησης του Hilton στο επενδυτικό σχήμα ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και του τουρκικού ομίλου Dogus του επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ, έναντι περίπου 142 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank, υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings, εταιρεία των “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.” και “D-Marine Investments Holding B.V.”, για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας “ΙονικήΞενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.”.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της Ι.Ξ.Ε. (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.

Ο διαγωνισμός είχε λάβει χώρα στις 22 Ιουλίου, οπότε οι δύο εταιρείες είχαν υποβάλει κοινή πρόταση προς την ιδιοκτήτρια Alpha Bank.