Εκλογές 2015: Ποιοι celebrities μπήκαν στη Βουλή και ποιοι δεν τα κατάφεραν;

Εκλογές 2015: Ποιοι celebrities μπήκαν στη Βουλή και ποιοι δεν τα κατάφεραν;

Ποια γνωστά ονόματα θα καθίσουν και πάλι στα έδρανα και ποια θα δουν την πόρτα της εξόδου, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα;

Στις χθεσινές εκλογές, η εκλογική διαδικασία ήταν διαφορετική, καθώς οι πολίτες δεν έβαζαν σταυρό προτίμησης, αλλά επέλεγαν μόνο το κόμμα. Παρόλα αυτά, τα επιτελεία των κομμάτων είχαν τοποθετήσει στις λίστες των υποψηφιοτήτων γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως τραγουδιστές, ηθοποιούς και δημοσιογράφους.

Ποιοι ήταν όμως εκείνοι που μπήκαν στη Βουλή και ποιοι δεν τα κατάφεραν;

Σύμφωνα με το protothema, στην Α’ Αθηνών εκλέγεται η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλη από το ΚΚΕ και η Έλενα Κουντουρά με τους ΑΝΕΛ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών εκλέγεται η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Αμυράς με το Ποτάμι.

Από τη Νέα Δημοκρατία, εκλέγεται η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας ξαναμπαίνει στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στην περιφέρεια Λαρίσης η Άννα Βαγενά και στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος. Η Έλενα Ράπτη διατηρεί τη θέση της στη Βουλή καθώς επανεκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στη νέα Βουλή θα έχει μια θέση και ο γνωστός πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι.

Εκτός Βουλής μένουν ο Νίκος Ορφανός, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, ο Πύρρος Δήμας με το ΠΑΣΟΚ, η Ραλλία Χρηστίδου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Γερασιμίδου και η Λίλα Καφαντάρη με το ΚΚΕ αλλά και η Νόνη Δούνια με τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: peoplegreece.com