Εκλογές ΝΔ: Δείτε πού μπορείτε να ψηφίσετε

Εκλογές ΝΔ: Δείτε πού μπορείτε να ψηφίσετε

Οριακό προβάδισμα του Τζιτζικώστα έναντι του Μεϊμαράκη  σε νέα δημοσκόπηση. 

Τη Κυριακή 20/12 καλούνται οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να αναδείξουν τον νέο Πρόεδρο του κόμματος. Αναλυτικότερα, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό την ημέρα των εκλογών καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ.

Τα εκλογικά κέντρα είναι αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πληροφορίες θα δίνονται και στις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών και όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους – όσοι είναι μέλη δηλαδή.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζετε στο εκλογικό τμήμα όπου ψηφίσετε και την πρώτη φορά, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλετε το αντίτιμο συμμετοχής εκ νέου.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Προβάδισμα Τζιτζικώστα σε νέα δημοσκόπηση

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαριασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου» δίνει προβάδισμα 2,2 ποσοστιαίων μονάδων στον Απόστολο Τζιτζικώστα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, και στο ερώτημα «ανεξάρτητα της πολιτικής σας τοποθέτησης ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 22,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,1%.


Στην ερώτηση απάντησαν όσοι δήλωσαν ότι σίγουρα ή μάλλον θα συμμετέχουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου ΝΔ.