Εκλογές ΝΔ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Εκλογές ΝΔ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
Μέλη της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν στο εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ, στη σημερινή πρώτη Κυριακή των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στο 39,51% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,27%.

Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ.

Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.

Όπως έγινε γνωστό το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό την Τρίτη το πρωί.

Τα στοιχεία αυτά όπως διευκρίνισε ο κ. Τραγάκης, προέρχονται από τη διασταύρωση των φαξ με τις ηλεκτρονικές διαβιβάσεις, ενώ αναμένονται τα φαξ από τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στο λεκανοπέδιο. Την Τρίτη θα δοθεί το πρωτόκολλο της ψηφοφορίας και αυτό θα είναι το επίσημο αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε αριθμό ψήφων.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα από την ΕΡΤ, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα από το 74% των τμημάτων και χωρίς να έχει γίνει αντιπαραβολή είναι τα εξής:

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 40,07%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 26,67%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,5%

Άδωνις Γεωργιάδης: 10,75%

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές ΝΔ: Οι συμμαχίες που θα κρίνουν την επόμενη μέρα