Εκλογές στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Προς Αλλαγή Σελίδας

Εκλογές στο Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Προς Αλλαγή Σελίδας
Το ιστορικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1945 και εισήγαγε την έννοια των διμερών επιμελητηρίων στην χώρα μας.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας ZEUS, οι εκλογές του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC). Το ιστορικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1945 και εισήγαγε την έννοια των διμερών επιμελητηρίων στην χώρα μας. Μετά από πολλά χρόνια σχετικής αδράνειας ενώνει τις δυνάμεις της μία ομάδα αξιόλογων προσωπικοτήτων με κοινές αξίες και όραμα με στόχο να εκλεγούν τα μέλη της και να οδηγήσουν το Επιμελητήριο σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και συνεργειών μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση μία ενδελεχή και δομημένη στρατηγική για την επόμενη τριετία.

Το άμεσο μέλλον, καθώς θα αντιμετωπίζουμε  τις προκλήσεις της πανδημίας και του Brexit, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναλάβει την Διοίκηση του Επιμελητηρίου μια ενωμένη και αποφασιστική ομάδα. Σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ο Εταίρος & Επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων & Συναλλαγών της EY στην Ελλάδα, Τάσος Ιωσηφίδης, ο Δρ. Νομικής, Λέκτορας Κολλεγίου Όριελ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παναγιώτης Δουδωνής και ο Gerry Tighe Αντιπρόεδρος της Matrix Ins & Reins Brokers έχουν πλαισιώσει τα σημαντικότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τους Γιάννη Γεωργακάκη CEO της ΕΚΑΛΗ ΑΕ, Συμεών Τσομώκο Πρόεδρο και ιδρυτή του Delphi Economic Forum και της SGT SA, Βαγγέλη Αποστολάκη Deputy Senior Partner KPMG στην Ελλάδα, Αλέξανδρο Αθανασούλα CEO STIRIXIS SA, Αελίτα Αραμπόβα CEO της ANCA Capital & Partners Ltd, Ελισσάβετ Φιλιππούλη CEO της Global Thinkers, Πωλ Έλλιοτ CEO One3Six SA και Πέννυ Μαρίνου Partner της Litterae. Όλοι μαζί έχουν συνταχθεί με τον Βρετανό Πρόεδρο Αλεξάντερ Τέρνερ CEO της CARPENTER & TURNER, διαμορφώνοντας ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο.

1/12

Μέσω της ενότητας που τους διακατέχει και του οράματος που μοιράζονται κάνουν έκκληση για την  συμμετοχή των Μελών στην επόμενη εποχή του BHCC, ενός Επιμελητηρίου που θα ευδοκιμήσει μέσω των αξιών και του οράματος που μοιράζονται τα Μέλη του. Η συγκεκριμένη ομάδα δεσμεύεται να αναβιώσει και εν συνεχεία να διασφαλίσει τον ηγετικό ρόλο του Επιμελητηρίου στις διμερείς επιχειρηματικές κοινότητες στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και ταυτόχρονα να είναι καταλύτης για το εμπόριο, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνδεσιμότητα μέσω επαγγελματικών φόρουμ με την συμμετοχή δυναμικών επιχειρηματικών κοινοτήτων στις δύο χώρες με στόχο τη βιώσιμη επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Η αποστολή αυτή θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στα Μέλη του BHCC για δικτύωση, μεταφορά γνώσεων, παροχής πληροφοριών και πρόσβασης σε ισχυρά δίκτυα.