Εκλογή Μεϊμαράκη από τον πρώτο γύρο δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion

Εκλογή Μεϊμαράκη από τον πρώτο γύρο δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλάει στους δημοσιογράφους, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ποσοστό που φτάνει το 46% λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημαντικό προβάδισμα μεταξύ όσων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion που δημοσιεύει η Ημερησία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ποσοστό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φτάνει στο 46%, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 25,1% μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται στο 15,4%, και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 10,1%.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης;», το 51,6% απάντησαν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ποσοστό που ανεβαίνει στο 54,2% στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου και στο 56,6% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Επιπλέον, το 47,9% απαντούν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, ενώ το 48% πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα ασκήσει την καλύτερη αντιπολίτευση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται και στις προτιμήσεις για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ των συνυποψηφίων του με ποσοστό 49,1%, ενώ, ανεξάρτητα με ποιον τελικά θα επιλέξουν, το 52,9% από όσους απάντησαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα κερδίσει τελικά τις εσωκομματικές εκλογές.