Ο Πούτιν δεν θέλει να «γίνει μπλουζάκι»

Ο Πούτιν δεν θέλει να «γίνει μπλουζάκι»

Η εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας του Πούτιν έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον ισχυρό άνδρα τη Ρωσίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του, Ντιμίτρι Πέσκοφ.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του- ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για το γεγονός της χρήσης της εικόνας του για εμπορικούς λόγους.

Το πρόσωπο του προέδρου φιγουράρει σε δεκάδες εμπορικά προϊόντα με στόχο το κέρδος, ωστόσο δεν σκοπεύει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

«Η στάση του απέναντι σε αυτό είναι αρνητική. Από την άλλη, δεν γίνεται μάρτυρας τέτοιων περιπτώσεων για πρώτη φορά. Η εικόνα του Προέδρου έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε διάφορα gadgets, ακόμη και σε κινητά τηλέφωνα. Το να αγωνιζόμαστε ενάντια σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιτότητές μας».

Πρώτη φορά ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ σχολιάζει το γεγονός αυτό. Στο παρελθόν το μοναδικό σχετικό σχόλιο ήταν όταν είχε δηλώσει ότι ο Πρόεδρος δεν φοράει το T-shirt γνωστής ρωσικής εταιρείας που φέρει επάνω του τη φωτογραφία του Πούτιν.

Το φαινόμενο της εμπορικής εκμετάλλευσης της εικόνας του Πούτιν δεν είναι καινούργιο. Έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο επί ρωσικού εδάφους αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Εκτός από t-shirts και σουβενίρ, η μορφή του ηγέτη της Ρωσίας κοσμεί ακόμη και smartphone, όπως το χρυσό «Putinphone». Μπαρ σε Ισραήλ και Σερβία φέρουν το όνομα του ρώσου Προέδρου ενώ από το 2003 ένα αποστακτήριο στη Μόσχα φτιάχνει βότκα που έχει ονομάσει «Πουτίνκα».

Πηγή: Russia Today