ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η καλύτερη διαφήμιση για το brand name Ελλάδα

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η καλύτερη διαφήμιση για το brand name Ελλάδα
Το σκηνικό ατμοσφαιρικό, η ενέργεια του κόσμου έντονη και η το θέαμα που πρόσφεραν τα 67 πληρώματα με αντίπαλο το χρονόμετρο, ξεχωριστό.

Οι στιγμές που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν φαντασμαγορικές. Ακόμη και αν κάποιος δεν είναι φανατικός οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το γεγονός ότι η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ με οικογένειες και παιδιά να δίνουν το παρών για να θαυμάσουν από κοντά τους επαγγελματίες οδηγούς ράλλυ να κάνουν ελιγμούς στην άσφαλτο, αυτό από μόνο του υπογραμμίζει ότι το επρόκειτο για μια μοναδική εμπειρία.

Το σκηνικό ατμοσφαιρικό, η ενέργεια του κόσμου έντονη και η το θέαμα που πρόσφεραν τα 67 πληρώματα με αντίπαλο το χρονόμετρο, ξεχωριστό.

Πρόκειται για μια αξέχαστη διοργάνωση για την οποία φρόντισαν το Υπουργείο Αθλητισμού και ο ΕΟΤ. Πέρα όμως από την αθρόα συμμετοχή και την ανταπόκριση του κόσμου, το μεγαλύτερο όφελος ήταν η δημόσια προβολή που πήρε η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο – καθώς τα πλάνα της υπερειδικής διαδρομής μεταδόθηκαν «ζωντανά» σε 150 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές – αλλά και τα έσοδα που ήρθαν στη χώρα μας.

«Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, βάζει την Αθήνα και την Στερεά Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι η 2η χρονιά που το στηρίζει ο ΕΟΤ. Είμαστε από τους στυλοβάτες αυτή της προσπάθειας, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, καθώς διεκδικούσαμε μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στην τελετή εκκίνησης στο ΟΑΚΑ συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 65.000 άτομα για να το παρακολουθήσουν και τα σχόλια που λάβαμε από τα διεθνή ΜΜΕ ήταν διθυραμβικά. Όσο και να σας ακουστεί παράξενο, είναι ένα event που γίνεται κατά κύριο λόγο για το εξωτερικό. Και μόνο το γεγονός ότι το δίκτυο WRC κάλυψε όλες τις μέρες των αγώνων, υπογραμμίζει το μέγεθος και τη σημασία της διοργάνωσης» δήλωσε στο Fortune Greece, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Κατά την άποψή του, είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει ο ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας μας. Τα πληρώματα που έρχονται στη χώρα μας από διάφορα μέρη του κόσμου, με διαμονή 5-6 ημερών σε Αθήνα και Στερεά, όπως επίσης και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφήνουν χρήματα στις τοπικές οικονομίες, τα οποία αποτελούν μια σημαντική οικονομική ανάσα.

«Η Ελλάδα έδειξε μια καλή εικόνα στην παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία απαριθμεί εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Δυνατό χαρτί ήταν η παρουσία του Γάλλου Σεμπάστιαν Λεμπ, επαγγελματία οδηγού και παγκόσμιου πρωταθλητή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC) συνολικά 9 φορές από το 2004 έως και το 2012, ή αλλιώς του «βασιλιά των ρεκόρ», όπως τον αποκαλούν, ο οποίος αποφασίζει επιλεκτικά τις εμφανίσεις του και τη συμμετοχή του σε αγώνες.

Ο κ. Φραγκάκης κατέληξε πως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και ο ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας, αποτελούν δύο αθλητικά γεγονότα τα οποία, αναλογικά με τα ποσά που επενδύονται για την υλοποίησή τους, έχουν πολύ μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο και θα έπρεπε πάση θυσία να συνεχιστούν.