Το «εκπαιδευτικό ίδρυμα» των Starbucks

Το «εκπαιδευτικό ίδρυμα» των Starbucks

Η αλυσίδα καφέ θα προχωρήσει στη δημιουργία καταστημάτων καφέ που θα εκπαιδεύουν τους πελάτες για την ιστορία του καφέ. 

Αλλαγή στρατηγικής πρόκειται να ακολουθήσει η κορυφαία εταιρεία καφέ με στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις. Τα Starbucks πειραματίζονται με ένα νέο μοντέλο λιανικής το οποίο συμπεριλαμβάνει από νέα μαγαζιά με αίθουσες γευσιγνωσίας, μέχρι τη δημιουργία «μικρότερων» καταστημάτων στην λογική των «καφέ της γειτονιάς» σε περιοχές έξω από τα αστικά κέντρα.

Τα νέα αυτά καταστήματα θα έχουν και αίθουσα γευσιγνωσίας όπου οι πελάτες θα μαθαίνουν για την διαδικασία καβουρδίσματος του καφέ καθώς και την ιστορία του.

Έπειτα από δύο χρόνια που σχεδιάζουν το εγχείρημα αυτό, το πρώτο κατάστημα γευσιγνωσίας θα ανοίξει το Δεκέμβριο, σε ένα χώρο 1.400 τετραγωνικών μέτρων.

Στα υπόλοιπα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση των «Reserve» επιλογών, σπάνιων ειδών καφέ δηλαδή που διατίθενται για περιορισμένο διάστημα σε 1.500 καταστήματα, ενώ εντός πενταετίας θα ανοίξουν 100 καταστήματα που θα πουλούν αποκλειστικά αυτές τις σπάνιες ποικιλίες καφέ.

Η κίνηση αυτή είναι το αποτέλεσμα της μειωμένης κίνησης αγοράς με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι αρκετοί έμποροι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων μαγαζιών που πωλούν τρόφιμα και ποτά αλλά και την αλλαγή της καταναλωτική συνήθειας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα Starbucks ρίχνουν τις τιμές στην Ελλάδα λόγω… Mikel