Έκπληξη: H Kλιντον νιώθει την «καυτή ανάσα» του Σάντερς και στη Νεβάδα

Έκπληξη: H Kλιντον νιώθει την «καυτή ανάσα» του Σάντερς και στη Νεβάδα
epaselect epa05155571 Democratic presidential candidates Senator Bernie Sanders (L) and Hillary Clinton (R) participate in the PBS NewsHour Democratic presidential candidate debate at the University of Wisconsin-Milwaukee in Milwaukee, Wisconsin, USA, 11 February, 2016. EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις 20 Φεβρουαρίου για το τελικό αποτέλεσμα.

«Συνολικά το 48% των πιθανών συμμετεχόντων της κοινοβουλευτικής ομάδας αναφέρουν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ το 47% τον Σάντερς», αναφέρει το CNN.

Πρόσφατα, η Κλίντον βίωσε μια δυνατή νίκη στην Αϊόβα, ενώ ο Σάντερς στο Νιού Χάμσαϊρ.

Το δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου αποκάλυψε ότι η ικανότητα του υποψηφίου Σάντερς να χειριστεί την οικονομία ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που κερδίζει έδαφος στη Νεβάδα.

Συνολικά όμως, η Κλίντον έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, καθώς θεωρείται αρκετά αξιόπιστη για την εξωτερική πολιτική, τις φυλετικές σχέσεις, τη μετανάστευση και την υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, η κομματική διοίκηση θεωρεί την οικονομία ως μια πιο σημαντική προϋπόθεση για την επιλογή ενός υποψηφίου.

Μέχρι τώρα, πολλοί θεωρούσαν ότι η Κλίντον θα παρουσίαζε μεγάλο προβάδισμα στη Νεβάδα, δεδομένου ότι κυριαρχεί ο ισπανόφωνος πληθυσμός, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν και όλοι περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα το ερχόμενο Σάββατο στις 20 Φεβρουαρίου.

Μια έρευνα που δημοσίευσε την Τετάρτη το πανεπιστήμιο Quinnipiac αναφέρει ότι ο αγώνας μεταξύ της Κλίντον με τον Σάντερς είναι αμφίρροπη, ενώ η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε έδειξε την πρώην υπουργό Εξωτερικών στο 44% με 42%, μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο.