Έκπληξη Τραμπ για την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις: «Είναι πιο μοχθηρή κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν»

Έκπληξη Τραμπ για την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις: «Είναι πιο μοχθηρή κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν»
epa08508898 US Senator Kamala Harris (D-CA) speaks during a Senate Homeland Security and Governmental Affairs Committee oversight hearing examining the US Customs and Border Protection (CBP) on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 25 June 2020. EPA/ALEXANDER DRAGO / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τραμπ έκρινε ότι η Καμάλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019 και εξεπλάγη που την επέλεξε για υποψήφια αντιπρόεδρό του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες Τρίτη ότι τον «εξέπληξε» η απόφαση του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών για το κορυφαίο αξίωμα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, να επιλέξει τη γερουσιαστή Καμάλα Χάρις ως υποψήφιά αντιπρόεδρό του, εξηγώντας ότι την αντίδραση αυτή του προκάλεσε η «ασέβειά» της έναντι του πρώην αντιπροέδρου στα εσωκομματικά ντιμπέιτ όταν ακόμη η άλλοτε εισαγγελέας διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξής της για να τον αντιμετωπίσει.

Ο Τραμπ έκρινε ότι η Καμάλα Χάρις ήταν «πολύ, πολύ μοχθηρή» απέναντι στον Μπάιντεν στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης το 2019. «Ένας από τους λόγους που μου προκάλεσε έκπληξη ήταν πως πιθανόν ήταν ακόμη μοχθηρότερη κι από την Ποκαχόντας απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ήταν πολύ ασεβής προς τον Τζο Μπάιντεν κι είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιον που είναι ασεβής», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε στη φράση αυτή, όπως άλλωστε συνηθίζει, το σαρκαστικό προσωνύμιο με το οποίο αναφέρεται στη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Ακόμη, ο Τραμπ είπε πως εξεπλάγη διότι οι επιδόσεις της Χάρις ήταν «μέτριες» στην πολιτική της καριέρα όπως και στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών. «Έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις εσωκομματικές ψηφοφορίες. Αυτές είναι σαν δημοσκόπηση», είπε.

Για τον μεγιστάνα, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, η Καμάλα Χάρις επέδειξε εξάλλου, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στη Γερουσία για τον διορισμό του συντηρητικού, αμφιλεγόμενου δικαστικού Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, την «πιο φρικτή», την «πιο αλαζονική» συμπεριφορά από «όλη τη Γερουσία».

Κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών, η γερουσιαστής είχε επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στηλιτεύοντας θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, ιδίως για το ζήτημα του φυλετικού διαχωρισμού τη δεκαετία του 1970.

Ο Τραμπ έπλεξε αμέσως μετά το εγκώμιο του δικού του αντιπροέδρου, του Μάικ Πενς, που είναι κατ’ αυτόν «σταθερός σαν βράχος» και «σέβεται όλες τις θρησκευτικές ομάδες».

Καμάλα Χάρις: «Ο Μπάιντεν μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς»

Η Αφροαμερικανίδα γερουσιαστής Καμάλα Χάρις, η οποία ελπίζει να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στο αξίωμα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, τόνισε χθες Τρίτη ότι την «τιμά» το ότι θα είναι συνυποψήφια του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είναι ικανός κατ’ αυτήν να «ενώσει τους Αμερικανούς» εάν κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ την 3η Νοεμβρίου.

«Ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς διότι πέρασε όλη του τη ζωή δίνοντας μάχες για εμάς. Κι όταν θα γίνει πρόεδρος θα οικοδομήσει μια Αμερική που θα ανέρχεται στο ύψος των ιδανικών μας», ανέφερε μέσω Twitter η 55χρονη γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας.

«Με τιμά που θα τον συνοδεύσω ως υποψήφια του κόμματός μας για την αντιπροεδρία και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει» αρχηγός του κράτους, πρόσθεσε η Καμάλα Χάρις, επί σειρά ετών εισαγγελική λειτουργός.