Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις της Ρωσικής πρεσβείας

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι αναρτήσεις της Ρωσικής πρεσβείας
Αποψη του Υπουργείου Εξωτερικών Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σφοδρές αντιδράσεις της ελληνικής διπλωματίας από ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στα social media.

«Παντελώς απαράδεκτο» κρίνεται από επίσημο ιστότοπο της ρωσικής πρεσβείας να απευθύνεται με τέτοιο λεκτικό τρόπο εναντίον της χώρας μας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, υπενθυμίζοντας ότι χθες ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επεσήμανε ότι υπάρχουν αποδείξεις για επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά που προκάλεσαν τον θάνατο των ομογενών.

«Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.




Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα “επιτέθηκε” κατά πάντων στην χώρα μας, καλώντας σε “ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα”, σχετικά με τις δηλώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία και τον θάνατο των 10 ομογενών από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο χωριό Σαρτανά καθώς η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει πως τα πλήγματα στο χωριό, που σκόρπισαν τον θάνατο, είναι ενέργεια Ουκρανών εθνικιστών.

Πηγή: News247.gr