Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου

Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη από λάθος. Τι δήλωσε ο ίδιος. 

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ελληνική Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 03.54 τα ξημερώματα στα γραφεία του zougla.gr και της Εφημερίδας των Συντακτών και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα σε 20 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα» ανέφερε.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Από τις έρευνες εντοπίστηκε αυτοσχέδια βόμβα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη από λάθος (κακή συνδεσμολογία).

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Ντογιάκος: «Δεν χειρίζομαι κάποια υπόθεση που να έγινε αιτία να στοχοποιηθώ»

“Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι” δήλωσε ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να “πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ” ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Ένωση Δικαστών: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Ακόμη, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες» και συνεχίζει: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται».

Επίσης, αναφέρει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έκκληση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για μέτρα προστασίας

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.

Ακόμη, η Ένωση καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.