Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στις Πυραμίδες της Αιγύπτου – Δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στις Πυραμίδες της Αιγύπτου – Δεκάδες τραυματίες
Photo:
Ξένοι τουρίστες η πλειονότητα των τραυματιών ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε μπροστά από το Μουσείο της Αιγύπτου (Grand Egyptian Museum).

Στόχος έκρηξης έγινε σήμερα τουριστικό λεωφορείο κοντά στο νέο μουσείο της Αιγύπτου στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας, σύμφωνα με δύο πηγές ασφάλειας.

Mερικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από το λεωφορείο που έχει υποστεί καταστροφές, αλλά και τραυματισμένους τουρίστες.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον 14 τραυματίες από την έκρηξη, ενώ ο αριθμός συνεχώς αναθεωρείται. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι ξένοι τουρίστες.

Μία πηγή ασφάλειας δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών, συμπεριλαμβάνονται και τουρίστες από τη Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την έκρηξη της βόμβας.

Ένας μάρτυρας, ο Μοχάμεντ ελ-Μαντούχ δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε “μία πολύ δυνατή έκρηξη” καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μποτιλιάρισμα οχημάτων, κοντά στην περιοχή της έκρηξης.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα λεωφορείο με σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα αντικείμενα σε έναν δρόμο, σε μικρή απόσταση από ένα τοιχίο, στο οποίο υπήρχε μια τρύπα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ κι ένας οδηγός τουριστών από την Αίγυπτο σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε παγιδευτεί σε δρόμο, πλήττοντας το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Πυραμίδες της Γκίζας.