Εκστρατεία «Ζεστασιάς» από τον Δεσμό

Εκστρατεία «Ζεστασιάς» από τον Δεσμό

Σημαντικά χρηματικά ποσά για το πρόγραμμα «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά!» συγκεντρώθηκαν από την προβολή της ταινίας «Girl Rising».

«Ζεστή» υποδοχή στον Δεσμό επεφύλαξε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών για τη μοναδική προβολή της ταινίας Girl Rising του σκηνοθέτη Richard Robbins.

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 12.000 ευρώ για τις ανάγκες του προγράμματος «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά!», ενώ ανακοινώθηκε και η δωρεά ιδιώτη ύψους 20.000 ευρώ προς το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος, που συνεχίζεται όλο τον χειμώνα, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για θέρμανση σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και να εξασφαλιστεί η λειτουργία των φορέων που κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν αφενός λόγω του βαρύ χειμώνα και αφετέρου λόγω της έτι περαιτέρω μειωμένης κρατικής επιχορήγησης.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα διάσημα αποφθέγματα του Νέλσον Μαντέλα

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που συνδέει ΜΚΟ, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ιδρύματα, με την προσφορά κάθε ιδιώτη και επιχείρησης. Αποστολή του Δεσμού είναι η αξιοποίηση των πλεονασμάτων σε προϊόντα και υπηρεσίες, από εταιρείες και ιδιώτες, έτσι ώστε να καλυφθούν διαπιστωμένες και επικαιροποιημένες ανάγκες κοινωφελών οργανισμών και φορέων κοινωνικής μέριμνας.

Η ταινία Girl Rising που προβλήθηκε συνδυάζει την τέχνη του ντοκυμαντέρ με την αφήγηση, για να προβάλλει πώς η μόρφωση και η εκπαίδευση προσέφεραν σε εννέα διαφορετικά κορίτσια του αναπτυσσόμενου κόσμου (Κολομβία, Αφγανιστάν, Περού, Νεπάλ, Αίγυπτος, Αιτή, Καμπότζη, Ινδία, Αιθιοπία) την ευκαιρία να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας και των δυσχερειών. Οι ιστορίες των κοριτσιών, τις οποίες αφηγούνται αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως η Μέριλ Στριπ, η Κέητ Μπλάνσετ και η Ανν Χάθαγουεη, ηχούν ως σοβαρές υπενθυμίσεις για τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι κοπέλες στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και τα θετικά, αλυσιδωτά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η μόρφωση και η εκπαίδευση.

Για όποιον επιθυμεί να ενισχύσει την εκστρατεία «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά!» που συνεχίζεται καθόλη την διάρκεια του χειμώνα, έχει την δυνατότητα να συμβάλλει μέσω τραπεζικής κατάθεσης στην ALPHA BANK:
GR1101401240124002002007025, Δικαιούχος: Δεσμός (Αιτιολογία κατάθεσης: Όνομα καταθέτη & Ζεστασιά)

Διαβάστε ακόμη: Είναι αυτό το γραφείο του μέλλοντος;