ΕΚΤ: Βλέπει μέτρια ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το β’ εξάμηνο του 2019

«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν καθοδικοί εν μέσω περαιτέρω κλιμάκωσης εμπορικών διαφορών, υψηλής αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit και της δυνητικά πιο αργής ανάκαμψης σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές», τονίζει.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, αν και μόνο μέτρια, με ώθηση από την ιδιωτική κατανάλωση και τη μικρή αύξηση της απασχόλησης, σύμφωνα με την Οικονομική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνει: «Τα εισερχόμενα στοιχεία και τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν μέτρια οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στο αδύναμο παγκόσμιο εμπόριο και στις παρατεταμένες αβεβαιότητες».

«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν καθοδικοί εν μέσω περαιτέρω κλιμάκωσης εμπορικής διαμάχης, υψηλής αβεβαιότητας που σχετίζεται με το Brexit και της δυνητικά πιο αργής ανάκαμψης σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές», προσθέτει η ΕΚΤ.