Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18.00 – Όλα δείχνουν για νέα, τοπικά μέτρα

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18.00 – Όλα δείχνουν για νέα, τοπικά μέτρα
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (δεν εικονίζεται) ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει στις 6μμ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Οι περιοχές που «προβληματίζουν» μέχρι στιγμής τους ειδικούς είναι η Δυτική Αττική, η Κοζάνη και η Θεσσαλονίκη. «Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα για όλες τις περιοχές», δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την επιδημία ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το ενδεχόμενο σκλήρυνσης των μέτρων δεν είναι ανοιχτό μόνο για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία άλλωστε έχει πληρώσει και το μεγαλύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.