Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό – Πληροφορίες για εφαρμογή νέων μέτρων

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό – Πληροφορίες για εφαρμογή νέων μέτρων
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (δεν εικονίζεται) ανακοινώνουν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ενημέρωση έρχεται, την ώρα που οι φήμες για νέα μέτρα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, «οργιάζουν».

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα θα πραγματοποιήσει στις 18:15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενημέρωση έρχεται, την ώρα που οι πληροφορίες για νέα μέτρα, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, «οργιάζουν».

Οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είχε ζητήσει από χθες προτάσεις για επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη, από τους επιστήμονες. Λίγο αργότερα είχε τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για να συζητηθούν οι προστάσεις αυτές, η οποία και ολοκληρώθηκε.

Οι ειδικοί φαίνεται να έδωσαν το πράσινο φως για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

«Σοβαρή η κατάσταση στη Β. Ελλάδα»

«Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα είναι σοβαρή» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβη για να έχει ενημέρωση από τους προέδρους των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (3η και 4η), αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ηρωικούς» τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που δίνουν σκληρή μάχη, ενώ ανέφερε πως από χθες μέχρι σήμερα διασωληνώθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως προστίθενται στη μάχη άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ωστόσο απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού  στην κοινότητα.

Δείτε ακόμα: Σε τι κατάσταση είναι οι ΜΕΘ Covid στη χώρα μας – Με 16 κενές ΜΕΘ παλεύει η Θεσσαλονίκη