Έρχονται έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική

Έρχονται έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική
(Ξένη Δημοσίευση) Κλίνες ΜΕΘ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία». Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία». Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Όπως αποφασίστηκε, αύριο το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Αύριο το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.