Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Υγείας ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας

Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Υγείας ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάνει δηλώσεις κατά την διάρκεια της άφιξης του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου σήμερα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση αλλά και στην Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας έχει σημάνει συναγερμός λόγω των μεταλλάξεων που έχουν έρθει και στην Ελλάδα και πλέον – ειδικά για αυτή που αφορά τη βρετανική μετάλλαξη – φαίνεται πως τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η  Επιτροπή του υπουργείου Υγείας παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες με ανησυχία την αύξηση του ιικού φορτίου στη χώρα. Την ίδια στιγμή, η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με έναν ακόμη αόρατο εχθρό, αυτό των μεταλλάξεων οι οποίες – σύμφωνα με τους ειδικούς – προκαλούν αύξηση της μεταδοτικότητας .

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.