Έκτακτο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου της Μέρκελ στο Βερολίνο

Έκτακτο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου της Μέρκελ στο Βερολίνο
25 November 2020, Berlin: A car is parked outside the gate of the Federal Chancellery. On the door is the inscription : Stop the policy of globalization. Photo: Michael Kappeler/dpa Photo: AFP
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές στο Βερολίνο, καθώς ένα όχημα έπεσε πάνω στην πύλη της καγκελαρίας.

Ένα αυτοκίνητο εθεάθη να πέφτει σήμερα στην πύλη της καγκελαρίας στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται το γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τo αυτοκίνητο έφερε συνθήματα γραμμένα με λευκή μπογιά που αναφέρουν: «Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι. Σταματήστε την πολιτική της παγκοσμιοποίησης».

Λίγο μετά το συμβάν ένοπλοι αστυνομικοί έλεγξαν με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους το αυτοκίνητο, ενώ στο σημείο έφθασαν και ασθενοφόρο και όχημα της πυροσβεστικής. Εδώ και μήνες γίνονται στη Γερμανία διαδηλώσεις -ενίοτε και βίαιες- κατά της στρατηγικής της κυβέρνησης Μέρκελ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Μέρκελ έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.