Με «πνευμονία σε πρώιμο στάδιο» ο Μπερλουσκόνι- Έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό

Με «πνευμονία σε πρώιμο στάδιο» ο Μπερλουσκόνι- Έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό
epa07379571 Italian former premier and President of Forza Italia (FI) party, Silvio Berlusconi, attends the Retequattro Italian program 'Quarta Repubblica' conducted by Italian journalist Nicola Porro in Rome, Italy, 18 February 2019. EPA/RICCARDO ANTIMIANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων ο Μπερλουσκόνι μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο για προληπτικούς λόγους.

Πνευμονία σε πρώιμο στάδιο διαγνώσθηκε από τους γιατρούς στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπεβλήθη πριν από λίγο σε αξονική τομογραφία στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Αυτό μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στενούς συνεργάτες του «Καβαλιέρε». Χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο του Μιλάνου, δύο ημέρες αφότου προέκυψε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο προσωπικός του γιατρός μέχρι χθες δήλωνε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ασυμπτωματικός και ήταν σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του στο Μιλάνο. Όμως, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων ο 83χρονος Ιταλός πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Θετική στον κορωνοϊό όμως  διαγνώστηκε και η νέα σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μάρτα Φασίνα, βουλευτίνα του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Εκτός από τον «Καβαλιέρε», θετικά στην covid-19 είναι και δύο από τα πέντε παιδιά του. Πρόκειται για τον Λουίτζι και την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, 36 και 31 ετών. Ετέθησαν σε αυτοαπομόνωση στην βίλα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, στη Σαρδηνία.