Έκθεση του ΟΟΣΑ: Την παραγγείλαμε, την πληρώσαμε και την ξορκίζουμε

Έκθεση του ΟΟΣΑ: Την παραγγείλαμε, την πληρώσαμε και την ξορκίζουμε

Μια έκθεση πραγματικός πονοκέφαλος - Ποιος την παρήγγειλε, πόσο την πληρώσαμε και τι περιλαμβάνει.

Έχει μπει για τα καλά στο καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων. Είναι πραγματικός πονοκέφαλος για τους κυβερνώντες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένα από τα αγαπημένα θέματα των Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς.

Τι είναι όμως αυτή η περίφημη έκθεση ή ορθότερα «εργαλειοθήκη» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ); Πώς μας προέκυψε; Γιατί επιμένουν σε αυτή οι δανειστές μας;

To TheTOC.gr έκανε μια μικρή έρευνα για το toolkid του ΟΟΣΑ. Και διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από όσα ακούγονται γι αυτό είναι μύθος. Δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν συντάχθηκε για μία άλλη χώρα και δεν είναι ένα «σκοτεινό εργαλείο» με σκοπό να καταστρέψει τη χώρα επ’ ωφελεία ξένων συμφερόντων. Το αντίθετο μάλιστα.

Την «εργαλειοθήκη του ανταγωνισμού» την παρήγγειλε, τον Οκτώβριο του 2012, από τον ΟΟΣΑ το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος παραμένει έως και σήμερα ο ποιο ένθερμος υποστηρικτής της.

Και όχι μόνο την παραγγείλαμε, αλλά την πλήρωσαμε και 936.468 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και την κοινοποιήσαμε στους δανειστές μας οι οποίοι τώρα μας πιέζουν να ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο τις προτάσεις της για να μας δώσουν τις εκκρεμείς δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr