Εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα

Εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ) συνομιλεί με τον πρόεδρο του EFC Hans Vijlbrief (Δ) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στη Σόφια. Η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και τον ΕΜΣ, για την πρόοδο που σημειώθηκε στην τρέχουσα τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας της Ελλάδας. Η τραπεζική ένωση και μια συζήτηση για τη δυναμική των μισθών βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη των υπουργών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/STR

Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού στην Αθήνα.

 

Δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα του επερχόμενου Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Όπως είναι ο ίδιος, το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, αφότου πρώτα κατατεθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού στη βουλή στις 21 Νοεμβρίου, ούτως ώστε να παρθεί μια ξεκάθαρη απόφαση σχετικά με την άρση των περικοπών στις συντάξεις και τα θετικά μέτρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Στον απόηχο του Euroworking Group που έδωσε το πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων, η ελληνική πλευρά αναμένει μια οριστική απάντηση εάν η απόφαση αυτή είναι οριστική, ή εάν μεταθέτει τις μειώσεις στο μέλλον.