Εκτός η Μοροπούλου από τη ΝΔ- Ο Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτησή της

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων έπαιρνε παράνομα από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και τώρα το δημόσιο της ζητά την επιστροφή των 71.051,43 ευρώ.

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας είναι η Τώνια Μοροπούλου μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα την σύνταξη του νεκρού πατέρα της.

Σε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Κυριάκο,

Σου διαβιβάζω επιστολή για τις αποφάσεις μου μετά τον πόλεμο λάσπης που ενορχηστρώθηκε εναντίον μου για την πολιτική μου επιλογή στο πλευρό σου.

Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

Μοροπούλου: «Έχω ήδη επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα»

Η πρώην πλέον υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Τώνια Μοροπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε ότι αυτό ήταν παράνομο, να λαμβάνει δηλαδή τη σύναξη του πατέρα της που έχει πεθάνει από το 1977, ως άγαμη θυγατέρα. Μάλιστα, εν συνεχεία η κ. Μοροπούλου επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει με ανάρτησή της στο Facebook ότι δεν είχε η ίδια πρόθεση να παίρνει την σύνταξη, αλλά της πιστώνοντας στον λογαριασμό από τον ασφαλιστικό της φορέα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, από την στιγμή που ο φορέας της έδινε το ποσό, δεν θεωρούσε πως είναι κάτι παράνομο και δεν ήξερε πως ο νόμος άλλαξε το 2010. Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΝΤ1 συμπλήρωσε επίσης ότι ήδη έχει επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα που έχει λάβει.

Καταληκτικά, η πρώην -πλέον- υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πλήξει την ΝΔ στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όπως είπε, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων προκειμένου να μην βλάψει τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.