Εκτός κορυφαίας δεκάδας στην Ευρώπη το Ελ. Βενιζέλος

Εκτός κορυφαίας δεκάδας στην Ευρώπη το Ελ. Βενιζέλος

Χαμηλές πτήσεις για τον ΔΑΑ που υποχώρησε στην 56η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων αεροδρομίων του κόσμου.

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν περιλαμβάνεται στη δεκάδα των καλύτερων αεροδρομίων της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της Skytrax. Επίσης η θέση του ελληνικού αεροδρομίου υποχώρησε στην 56η από την 51η θέση, όσον αφορά την παγκόσμια κατάταξη.  Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, βασίστηκε σε δείγμα 12,85 εκατ. ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν σε 410 αεροδρόμια παγκοσμίως και 110 διαφορετικές εθνικότητες ταξιδιωτών, και καταγράφει την εμπειρία των επιβατών σε σχέση με 39 διαφορετικές αεροδρομιακές υπηρεσίες. Μεταξύ των στοιχείων που αξιολόγησαν οι επιβάτες είναι η ακρίβεια στις αφίξεις και αναχωρήσεις, η διαδικασία του check-in, οι υπηρεσίες μετεπιβιβαζόμενων επιβατών, τα καταστήματα των αεροδρομίων, οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών (νερά, καφέδες κ.λπ.), τελωνεία κτλ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το αεροδρόμιο του Μονάχου, και ακολουθούν του Αμστερνταμ, της Ζυρίχης, το Χίθροου του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης, της Κοπεγχάγης, του Ελσίνκι, της Κολωνίας, το LCY του Λονδίνου και το Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Αντιθέτως, μεταξύ των δέκα καλύτερων αεροδρομίων της νότιας Ευρώπης ο ΔΑΑ καταλαμβάνει την τέταρτη θέση μετά το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (Ελ Πρατ), της Κωνσταντινούπολης (Ατατούρκ) και της Μαδρίτης (Μπαράχας). Στην πέμπτη θέση, μετά τον ΔΑΑ, βρίσκονται τα αεροδρόμια της Λισσαβώνας (Πορτέλα), του Πόρτο, της Νίκαιας, της Μάλτας, της Μασσαλίας και της Πάλμα της Ισπανίας.

Στη παγκόσμια κατάταξη το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης κατέλαβε την πρώτη θέση σύμφωνα με την αξιολόγηση των επιβατών για το 2014, ενώ δεύτερο ακολουθεί το αεροδρόμιο της Σεούλ, Incheon International Airport, και στη συνέχεια τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Χονγκ Κόνγκ, του Αμστερνταμ και του Τόκιο.

Μεταξύ των χειρότερων αεροδρομίων του κόσμου περιλαμβάνονται αυτό του Σικάγου (O’ Hare) που διατηρεί την 96η θέση, το Σάρλοτ/Ντάγκλας της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, της Βαρσοβίας (98η θέση), της Φουκουόκα στη Χακάτα της Ιαπωνίας και στην τελευταία θέση βρισκεται το διεθνές αεροδόμιο της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα:

Σε ποια διεθνή αεροδρόμια θα βρείτε δωρεάν Wi-Fi

Οι μεγάλοι σεφ «προσγειώνονται» στα αεροδρόμια

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2014