Εκτός πρίζας η Χαλυβουργική: «Σοκ» για 200 εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδιέξοδο

Εκτός πρίζας η Χαλυβουργική: «Σοκ» για 200 εργαζόμενους που βρίσκονται σε αδιέξοδο

Κατέβηκε ο διακόπτης στην ιστορική βιομηχανία – Ποια είναι τα δεδομένα για την επόμενη μέρα.

Την πρίζα από την Χαλυβουργική τράβηξε ο ΑΔΜΗΕ, καθώς δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση για την αποπληρωμή του χρέους των 31,8 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και τον τερματισμό της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.

Αν και η ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής είχε δεσμευτεί στις 4 Δεκεμβρίου ότι θα υποβάλλει ως τις 17 του μήνα τις προτάσεις της προς τη ΔΕΗ, τελικά δεν κατατέθηκε κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο. Η ΔΕΗ αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στη διεκδίκηση των οφειλών της βιομηχανίας με νομικά μέσα.

Παράγοντες της ιστορικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι, εάν εντός του επόμενου μήνα, γίνουν κάποια βήματα, με εξόφληση ενός σημαντικού μέρους των οφειλών και ρύθμιση του υπολοίπου, τότε θα μπορούσε να υπογραφεί μια νέα σύμβαση με την ιστορική βιομηχανία. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει και λήξη των ενδοοικογενειακών δικαστικών διενέξεων της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, περίπου 200 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι σε αδιέξοδο.

Όπως δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Χαλυβουργικής Γ. Γάκης, το ενδιαφέρον όλων και των εργαζομένων έχει στραφεί πλέον στη δικαστική απόφαση, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, αναφορικά με το αίτημα της δικαστικής συμπαράστασης που έχουν καταθέσει οι υιοί Αγγελόπουλοι (Παναγιώτης και Γιώργος) για τον πατέρα τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κύριο μέτοχο της Χαλυβουργικής.

Σύμφωνα με τον κ. Γάκη, όποια και εάν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα. Διότι, όπως επισημαίνει, θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, είτε προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της εταιρείας και της χάραξης νέου επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τα τωρινά οικονομικά δεδομένα και τις δυνατότητές της, είτε να ακολουθηθεί η οριστική παύση της εταιρείας και οι εργαζόμενοι να αποζημιωθούν, να μπουν στην ανεργία και στη διαδικασία αναζήτησης άλλης εργασίας.