Εκτόξευση της δημοτικότητας Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση

Εκτόξευση της δημοτικότητας Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση

Το 55,5% θεωρεί πως η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή.

Ενίσχυση καταγράφει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αυξάνοντας κατά 42% το σχετικό ποσοστό του συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση. Ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει ποσοστό 35%, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Στον αντίποδα, η δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ καταγράφει υποχώρηση στο 13%, του Σταύρου Θεοδωράκη στο 21%, του Ευάγγελου Βενιζέλου στο 9,5%, του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 18,5% και του Νίκου Μιχαλολιάκου στο 4,5%.

Το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή, έναντι 27,5%. Μοιρασμένες είναι οι εντυπώσεις για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ποσοστό 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ επίσης 45,5% αναφέρουν ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Στην ερώτηση «ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;», το 45,5% των ερωτηθέντων απάντησαν φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δήλωσε ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Στην ερώτηση «εκτιμάτε ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες;», ποσοστό 39,5% απαντούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, 7% δηλώνουν ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.