Εκτροχιάστηκε συρμός των ΗΣΑΠ στον σταθμό Ηρακλείου (Βίντεο)- Πώς διεξάγονται αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια

Εκτροχιάστηκε συρμός των ΗΣΑΠ στον σταθμό Ηρακλείου (Βίντεο)- Πώς διεξάγονται αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια
Ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Θησείο, Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017. Ένας 19χρονος Γάλλος έχασε την ζωή του στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο όπου έκανε γκράφιτι σε βαγόνια, πιθανότατα από ηλεκτροπληξία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συρμός των ΗΣΑΠ εκτροχιάστηκε στο ύψος του σταθμού Ηρακλείου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

Από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία προς Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού, εξαιτίας εκτροχιασμού τρένου (πρώτο βαγόνι) που σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ, στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κυκλοφορία από Νέο Ηράκλειο μέχρι Ν. Ιωνία γίνεται με λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη από τον εκτροχιασμό ωστόσο προκλήθηκαν φθορές στις γραμμές και συνεργεία εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά. Από την αστυνομία διερευνάται αν πρόκειται για ατύχημα ή δολιοφθορά καθώς βρέθηκε ένα μαδέρι πάνω στις γραμμές του ΗΣΑΠ.

Από την ΣΤΑΣΥ δηλώνουν ότι δεν είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Από το ατύχημα, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς. Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση διεκόπη και οι επιβάτες έφτασαν στην έξοδο περπατώντας στις ράγες. Το τρένο κινείτο με κατεύθυνση προς Πειραιά και όταν μπήκε στην αποβάθρα εκτροχιάστηκε. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το μπροστινό βαγόνι έχει βγει από τις ράγες, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχαν σπάσει σ’ εκείνο το σημείο μ’ αποτέλεσμα την πρόκληση του ατυχήματος.

Δεν υπήρχε προσωπικό για τον συντονισμό

Προφανώς, ο συρμός κινείτο με μικρή ταχύτητα καθώς βρισκόταν εντός της αποβάθρας, διαφορετικά οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρές. Στον σταθμό δεν υπήρχε προσωπικό, εκτός από τον φύλακα ιδιωτικής εταιρείας, για να συντονίσει την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Ανάμεσά τους υπήρχαν ηλικιωμένοι που χρειάζονταν βοήθεια προκειμένου να αποβιβαστούν.