Ελασσόνα: Κατέληξε ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί μετά τον σεισμό των 6,3R 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας ο άτυχος ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ.

Ο 83χρονος Χρήστος Αστ. Γκέκα, είναι το πρώτο θύμα του σεισμού που χτύπησε την Ελασσόνα τη Τετάρτη (3/3). Βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι, όταν η ισχυρή σεισμική δόνηση «χτύπησε» το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους.
Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Χθες ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο (8/3) σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Τέλος, παράκληση η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνων να ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής.

Τα 900 φτάνουν τα ακατοίκητα σπίτια

Μη κατοικήσιμες έχουν κριθεί 898 από τις 1609 κατοικίες, που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας.
Το Σάββατο 6/3 διεξήχθησαν, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αυτοψίες σε 1800 κτίρια.
Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21.
Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.
Επίσης έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.