“Ελεύθερη πτώση” για τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου

“Ελεύθερη πτώση” για τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου
Photo: pixabay.com
Οι συνολικές ροές μέσω θαλάσσης μειώθηκαν κατά 117.000 βαρέλια την ημέρα στα 2,615 εκατομμύρια βαρέλια σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων.  

Οι αποστολές αργού της Ρωσίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2022 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες του περασμένου έτους, καθώς οι κυρώσεις περιόρισαν τις εξαγωγές πετρελαίου της Μόσχας. Μάλιστα καταγράφεται η τρίτη συνεχόμενη πτώση στα φορτία με προορισμό Κίνα, Ινδία και Τουρκία, τα οποία έχουν γίνει σωσίβιο για τη χώρα μετά την εκτόπισή της από την Ευρώπη.

Οι συνολικές ροές μέσω θαλάσσης μειώθηκαν κατά 117.000 βαρέλια την ημέρα στα 2,615 εκατομμύρια βαρέλια σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων. Η εικόνα αποδίδεται στις κυρώσεις της G-7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν σκοπό να τιμωρήσουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι καταιγίδες, σύμφωνα, με το Bloomberg, έπαιξαν επίσης ρόλο καθώς στο λιμάνι του Ειρηνικού Kozmino σταμάτησαν οι αποστολές λόγω κακοκαιρίας για περισσότερες από 11 ημέρες τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η έλλειψη πλοίων για τη μεταφορά φορτίων στις πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις που απαιτούνται μετά το μπλόκο της ΕΕ στις ρωσικού αργού δια θαλάσσης μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ