Ελεύθερος με εγγύηση 2.000.000 ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000.000 ευρώ ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ υποχρεούται να παρουσιάζεται τακτικά σε αστυνομικό τμήμα – Απαγορεύτηκε η έξοδος του από τη χώρα.

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 2.000.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κατηγορούμενος για απιστία και απάτη, ξεκίνησε να απολογείται περίπου στις 10 το πρωί έχοντας παραδώσει στον ανακριτή της υπόθεσης υπόμνημα 300 σελίδων με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων η Τράπεζα είχε εγγυήσεις και εξασφαλίσεις.

Διαβάστε ακόμη: O Άγγελος Φιλιππίδης απολογείται για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ

«Ο ανακριτής έκρινε πως ο Άγγελος Φιλιππίδης ήρθε εκουσίως στην χώρα και όχι με απέλαση» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του ΤΤ, Γιώργος Παπαϊωάννου.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος:

«Όταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη.

Το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με απέλαση».

Λίγα λεπτά πριν είχε αποχωρήσει ελεύθερος, συνοδευόμενος από τον έτερο συνήγορό του Θανάση Βαρλάμη, ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ