Ελεύθερος υπό όρους ο Μουσάραφ

Ελεύθερος υπό όρους ο Μουσάραφ

Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε να βάλει τέλος στον κατ' οίκον περιορισμό του πρώην προέδρου της χώρας.

Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε σήμερα την υπό όρους απελευθέρωση του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ που βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό σε έπαυλη στα προάστια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ,  κατηγορούμενος για μια υπόθεση που αφορά τη δολοφονία ενός κληρικού.

Ο Μουσάραφ -η σύλληψη του οποίου δεν είχε προηγούμενο στη χώρα αυτήν όπου ο στρατός έχει τεράστια εξουσία- εμπλέκεται σε μία σειρά από δικαστικές διαμάχες από τον Μάρτιο, όταν επέστρεψε στο Πακιστάν από την αυτοεξορία του προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Στο εδώλιο ο Πέρβεζ Μουσάραφ

«Το δικαστήριο αποφάσισε την υπό όρους απελευθέρωσή του. Ο Μουσάραφ δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα και θα δικαστεί για όλες τις υποθέσεις. Θεού θέλοντος, ο Μουσάραφ θα αθωωθεί για αυτή την υπόθεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αφσχάν Αντίλ, ένας από τους δικηγόρους του πρώην προέδρου.

Δικαστήριο του Πακιστάν έχει ήδη αποφασίσει την υπό όρους απελευθέρωση του πρώην ισχυρότερου άνδρα της χώρας σε δύο άλλες περιπτώσεις.

Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού, ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1999, αλλά απομακρύνθηκε από αυτήν με λαϊκές εξεγέρσεις υποκινούμενες από τη δικαστική εξουσία της χώρας, ενώ αυτοεξορίστηκε το 2008.