Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, την έκδοση των οποίων ζητεί η Τουρκία για να διωχτούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, προσάγονται στον Άρειο Πάγο όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση σχετικά με το αίτημα έκδοσης τους, Αθήνα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία και δεν του χορηγήθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Ελεύθερος είναι από την Πέμπτη ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το βράδυ της Τετάρτης υπεγράφη και τυπικά η απόφαση για άρση της κράτησής του από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης αλλοδαπών που είχε και την ευθύνη της κράτησής του.

Ο αξιωματικός αποφυλακίστηκε και μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία συνοδεία αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Με την απόφασή του το ΣτΕ «είχε διατάξει τη διοίκηση να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του».

Επιπλέον το Δικαστήριο είχε επισημαίνει, ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού, ενώ για το θέμα του ασύλου, αν θα του δοθεί η όχι, το Δικαστήριο θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου.