Ελεύθερος ξανά με εγγύηση 4,5 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan κατηγορείται για οικονομικές παρατυπίες εις βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και απόκρυψη του εισοδήματός του, ενώ ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Να αφεθεί ελεύθερος για δεύτερη φορά ετοιμάζεται ο Κάρλος Γκοσν, ο πρώην πρόεδρος της Nissan, καθώς ορίστηκε εγγύηση ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων από δικαστήριο του Τόκιο, την Πέμπτη. Όπως μεταδίδει το Reuters, η εγγύηση θα του δώσει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για τη δίκη του η οποία αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος.

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθη για πρώτη φορά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ έχει κατηγορηθεί για οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με χρήματα της εταιρείας, όπως και για απόκρυψη των εισοδημάτων του.

Ο Γκοσν που αρνείται τις κατηγορίες, είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μετά από 100 μέρες στις ιαπωνικές φυλακές. Εάν αποδειχθεί ένοχος, αντιμετωπίζει μέχρι και 15 χρόνια φυλακή.

Η νέα σύλληψή του, η οποία χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά ασυνήθιστη στην Ιαπωνία για κάποιον που έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, σηματοδότησε ακόμη μια δραματική στροφή στην περίπτωση του Γκοσν.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο τον κατηγόρησαν ότι είχε προκαλέσει απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan κατά τη διάρκεια χρονικής περιόδου δυόμιση ετών, έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του στην εταιρεία και με στόχο το προσωπικό κέρδος.