Ελευθεροτυπία: Στην Alter Ego τα σήματα και οι τίτλοι έναντι 8,1 εκατ. ευρώ

Ελευθεροτυπία: Στην Alter Ego τα σήματα και οι τίτλοι έναντι 8,1 εκατ. ευρώ
Το κτίριο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που βρίσκεται στην οδό Μίνωος στο Νέο Κόσμο, Αθήνα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. Με το τίμημα από την πώληση θα εξοφληθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πλειστηριασμός αφορούσε στα σήματα Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τον ιστότοπο www.enet.gr.

Τα σήματα της ιστορικής Ελευθεροτυπίας, τα οποία είχαν βγει σε πλειστηριασμό κατέληξαν στην στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το αρχικό ποσό των 380.000 ευρώ έφτασε στα 8.100.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε στα σήματα Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τον ιστότοπο www.enet.gr.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτήριο της Μίνωος 10-16, όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Η Ελευθεροτυπία ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: